My latest ongoing works/ projects are not in this website. Though under NEWS you see my latest efforts. 
I try to keep premieres for good -live- moments such as in a theater, museum or a good gallery. 
Please get in contact if you're curious and would like a digital preview or appointment. I am always searching for people to work together with, places to show and ofcourse financial input.
Nu te koop. De Vriendschap. Digitale c-print, 36x50 cm, editie van 50, genummerd en gesigneerd. €350 Interesse in een digitale c-print van dit werk? De verkoop van dit werk maakt het maken van het boek mogelijk. Superveel dank!  
gebruik onderstaand contactformulier
                                                   
Submit
Thank you!
Vanaf vrijdag 10 juli 2020 plaatste Het Parool negen weken op rij een spread van het project -Flipping the Bird-. Hieronder vind je een toelichting op het project.
Ik begon met wandelen en fotograferen in de bossen en later de duinen en vond de uiteindelijke urgentie om van dit wandelen een project te maken in De Ramp van 1953, en dan vooral toen ik het gelijknamige boek tegenkwam in mijn opa's boekenkast. Een ramp die ver weg lijkt, maar waarvan ik wil dat deze zich nestelt in het collectieve geheugen om herhaling te voorkomen. Voor mij vormde dit verhaal het sleutelmoment om dit project door te zetten. 
Het werk wat ik aan het ontwikkelen ben speelt zich af in de duinen in verband met de continue dreiging van de zee voor ons nederige land. Het is een first person narratief fotografisch verhaal en gaat over een mens die graag contact wil maken met de natuur. In de duingebieden gaat hij hiernaar op zoek. Tijdens zijn vele wandelingen wordt hij langzaam verliefd op het landschap en de flora en fauna, en denkt hij of zij dat deze liefde wederzijds is. Bij de climax blijkt dit een illusie en zal de hoofdpersoon zijn weg moeten kiezen. Het is een verhaal in beeld, dus de foto's moeten het verhaal vertellen en zijn open van karakter, maar een intro is op zijn plaats. 
Het verhaal is recentelijk vermaakt tot een film ism Rik van den Bos, Julie Akkermans en Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag) en door NNT geproduceerd en komt bij NITE Delivery uit op vrijdag 23 april. Supertrots op dit resultaat en het maakt hopelijk invoelbaar wat mijn gevoelens zijn tot de relatie mens natuur.
Ook wordt dit verhaal verteld in een boek welke wordt uitgegeven door fw:books en gedistribueerd door IDEAbooks. De vormgeving wordt gedaan door Hans Gremmen. Door deze uitgave zal de context van het werk geschept worden en de kijker meegetrokken worden in het verhaal over de klimaatvraag “hoe verhoud jij je tot de natuur?”. De boekpresentatie vindt, onder licht voorbehoud, plaats tijdens het Warming Up Festival in oktober. Er gaan in september/oktober blinde muren door heel Nederland beplakt worden met de climax van het verhaal, zie voorbeeld bij news. Mocht je nog een muur hebben op een mooie locatie, laat maar weten!
Om het financieel rond te krijgen start binnenkort de voorverkoop van dit boek en een print editie. Mocht je hier interesse in hebben, mail me op jaapscheeren@gmail.com
Uitgever & boekverkoop: www.fw-books.nl
Dit project is onderdeel van Warming Up: www.wearerewarmingup.nl
Giant #1, Giant #2 and Giant #3 made icw students during studio visits.
"My House" at MOTI museum show in Breda
In memorium of a friend
My Youth. 
Work in progress. Will pop up in a book in the future. Shown on my website because it got published in VK magazine and http://www.besiendershuis.com/jaapscheere
I AM HERE BUT WHY? Ongoing series about the cycle of life
Flowers in red, green and blue icw Veld en Vaas
A chapter from My Life. From a photo novel I find difficult to find the right path in.
Organic Housing
In search for the fourth dimension I found out my shadow was spying on me
Identity crisis #1, #2 and #3
The sun, the moon and the earth discussing their next move. 
Still life of a juggler. icw Niels Duinker
3 Roses, 9 Ravens, 12 Months. Book and print. Biik still available since I forgot to sell it in shops
Magic World. Commission by villa noailles shown at Hyeres photo and fashion festival
Oma Toos. Book by Hans Gremmen. Sold out
THE BLACK HOLE icw Anouk Kruithof, book by Hans Gremmen. Sold out
Loose Works/ sketch material
me adevertising me
me adevertising me
Gassbog'reidn. A bookproject icw Harry Bloch and Benjamin Aas
Unhurrying. My graduation project from 2003 at St. Joost Breda. Searching for my voice and method.
Back to Top